A legtöbb csomagolósoron a műveletek sorrendje a palack előkészítésével kezdődik. Ez magában foglalja a palackok rendszerezését és szállítószalagra helyezését, hogy a tisztítóállomásra szállítsák. A palacköblítő gépek a por és egyéb apró részecskék eltávolítására szolgálnak az üveg-, fém- és műanyagpalackokból, amelyeket palackozás előtt megtisztítanak. Ezek a szennyeződések gyakran felhalmozódnak a palackban a szállítás vagy tárolás során, és el kell távolítani őket, hogy tisztább legyen.

Palackmosó gépeink tervezésénél a rugalmasság, a sokoldalúság és az egyszerűség előtérbe kerül. Palacktisztító gépünk mechanikai alkatrészei lehetővé teszik számos formájú és méretű tartály egyszerű átállításával, kevés cserealkatrész felhasználásával vagy egyáltalán nem. Az öblítőink fejlett érintőképernyős PLC vezérlői lehetővé teszik több program tárolását a PLC vezérlőben, tovább csökkentve az átváltási időt. A palackmosók, tisztítószerek és a tartály indexelési beállításai egyszerűen programozhatók és menthetők az öblítőink automatikus beállítási módjával, lehetővé téve a palacktisztítók gyors és könnyed módosítását.

Videó megtekintése

Automata palackos vízöblítő gép

Videó megtekintése

Lineáris automata palackos légmosógép

Videó megtekintése

Rotary Bottle Air Jet mosógép

Videó megtekintése

Automata dobos palackmosó tisztítógép

A tárolóedények összegyűjthetik a port vagy törmeléket a palack gyártási folyamatából, a szállítás vagy akár a tárolás során, miközben a csomagolósoron történő felhasználásra várnak. Számos különböző iparág számára nagyon fontos lépés lehet annak biztosítása, hogy a tartályok tiszták legyenek a termék bevezetése előtt. Az élelmiszer- és italgyártó cégek és más ehető vagy fogyasztási termékeket gyártó iparágak például nem szeretnék, ha termékeik szennyeződnének a csomagolási folyamat során. Más iparágaknak saját okaik lehetnek a tartályok töltési folyamat előtti tisztítására. A Liquid Packaging Solutions számos palacköblítő és mosógépet kínál, amelyek tisztítják a palackokat, és hozzájárulnak a teljes csomagolási folyamat higiénikus megőrzéséhez.

Valószínűleg a legnépszerűbb tartálytisztító gép az automatikus invertáló levegős öblítőgép. A leíró név szinte mindent elmond, amit erről a berendezésről tudnia kell. A szállítószalag és az indexelő rendszer segítségével az automatikus légöblítő a tartályokat az öblítőfúvókák alá helyezi. Miután a helyükre kerültek, a tartályokat rögzítik, és egy öblítőtál fölé fordítják. A fúvókák tiszta levegővel fújják be a tartályok belsejét, fellazítják a törmeléket, és lehetővé teszik, hogy az öblítőmedencébe kerüljön. Az öblített edényeket ezután visszahelyezik a szállítószalagra, lecsavarják és a töltőgépbe küldik!

Az automata öblítőgépek úgy is gyárthatók, hogy vizet vagy más folyadékot használnak a tartályok tisztításához, vagy akár levegő és víz kombinációját is használják. A légöblítő legfontosabb előnye, hogy a palackok tisztításához vizet, csomagoló terméket vagy más folyadékot használnak a hulladéktermékek hiánya.

Öt ok, amiért a csomagolók automata palacköblítő gépeket használnak

1. Segít megőrizni a csomagolási folyamatot

Mindenekelőtt az öblítő- és mosógépek segítenek a csomagolási folyamat higiénikus megőrzésében. Még ha minden egyéb berendezést szanitergépként gyártanak is, a folyamatba bevitt palackok vagy egyéb tartályok szennyezhetik a terméket. Por, törmelék és egyéb anyagok maradhatnak vissza a konténer gyártása során, felhalmozódhatnak a konténer szállítása során, vagy akár egy raktárban ülve is felhalmozódhatnak a felhasználásra várva. Az öblítőgép beépítése védi az egészségügyi csomagolósor épségét.

2. Egyes termékekhez vagy iparágakhoz szükséges

A konténertisztító berendezésekre alapvetően olyan iparágakban van szükség, mint az élelmiszer- és italgyártás, a gyógyszeripar, a táplálkozási ágazat és más olyan területek, ahol a termékeket lenyelték vagy fogyasztják. Egyes iparágakat olyan szabályok vagy törvények szabályozzák, amelyek előírják, hogy a fogyasztó védelme érdekében a termék mentes legyen a szennyeződésektől. Ha Ön ezen iparágak valamelyikébe tartozik, egy öblítő, mosó vagy más tisztítógép nem csak kívánatos, de szükség is lehet.

3. Sokoldalú gépek

A tartálytisztító berendezések, mint például a töltőgépek, általában számos formájú és méretű tartályt képesek kezelni. A bilincsek, sínek és a tisztítógép egyéb alkatrészeinek egyszerű beállítása lehetővé teszi a gyors és egyszerű palackcserét. Ezen túlmenően ezek a gépek üveg- és műanyag edények kezelésére, valamint a palack belsejében, a palackon kívülre vagy mindkettőre is legyárthatók, ha szükséges.

4. Könnyen kezelhető

Amint fentebb megjegyeztük, a tartálytisztító berendezés beállítása általában gyors és egyszerű, szerszámok használata nélkül. Ezenkívül az automatikus öblítő- és tisztítógépek szinte mindig érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkező PLC-t használnak. A folyékony töltőanyagokhoz nagyon hasonlóan a kezelőfelület lehetővé teszi a gép felhasználója számára, hogy egyetlen képernyőn adja meg a késleltetési és időtartami időt. A legtöbb esetben recept képernyő is használható, ami azt jelenti, hogy a megfelelő beállításokat gyorsan és egyszerűen el lehet menteni és előhívni.

5. Sebesség

Mint minden automata csomagoló berendezésnél, az automatikus konténertisztító berendezés is segít felgyorsítani a csomagolási folyamatot. Képzelje el, hogy minden palackot vagy tartályt kézzel öblít vagy mos, mielőtt a töltőbe, kupakba, címkézőbe vagy más csomagolóberendezésbe küldi. Az automata berendezés felgyorsítja a folyamatot azáltal, hogy több öblítőfejet használ, és folyamatosan keringeti a palackokat a gépen, hogy lépést tartson a többi csomagolóberendezéssel.