A tubustöltő és -záró gép egy olyan gép, amelyet különféle termékekkel, például krémekkel, zselékkel, testápolókkal, élelmiszerekkel és gyógyszerekkel való megtöltésére és lezárására használnak. A gép úgy működik, hogy először egy üres csövet helyez a töltőfúvókára, amely ezután meghatározott mennyiségű terméket adagol a csőbe. A csövet ezután az egyik végén lezárják, jellemzően hőhegesztéssel vagy préseléssel, a másik végét pedig lezárják, vagy nyitva hagyják a kiadagolandó termékhez.

A csőtöltő- és tömítőgépek manuálisak vagy automatizáltak is lehetnek, és különféle méretű és anyagú csövek töltésére és lezárására tervezhetők. Ezeket a gépeket általában a kozmetikai, élelmiszer- és gyógyszeriparban használják, mivel kényelmes és hatékony módot biztosítanak a termékek csomagolására és adagolására. Egyes tubustöltő és -záró gépek integrálhatók más csomagolóberendezésekkel, például kupakológépekkel és címkézőrendszerekkel, hogy egy komplett csomagolósort hozzanak létre.

Videó megtekintése

Automata csőtöltő és tömítő gép (20-60 cső/perc)

A csőtöltő és -záró gép zárt és félig zárt töltőpasztát és folyadékot fogad el. A tömítésben nincs szivárgás, a töltési tömeg és a kapacitás konzisztenciája jó. A töltés, a lezárás és a nyomtatás egyszerre történik. Kozmetikai ipar, könnyűipar (napi vegyipar), gyógyszeripar, élelmiszeripar és egyéb iparágak használják. A gép olyan termékekhez alkalmas, amelyek csomagolótartályként csöveket választanak. A berendezés olyan anyagokat tölt be a csőbe, mint a kenőcsök, krémek, gélek vagy nagy viszkozitású folyadékok, majd összehajtja és lezárja a tubus végét, és rányomtatja a kódot a tubusra a kész termék előállításához.
Videó megtekintése

Félautomata csőtöltő és tömítőanyag (forgó típus 10-30 cső/perc)

Ez a gép a sebességváltó elvét alkalmazza. A réskerék-elosztó rendszert használja a szállítóasztal meghajtására, hogy szakaszos mozgást végezzen. A gépnek 8 vagy 10 metróállomása van. Számítson arra, hogy a csöveket manuálisan adagolja a gépre, automatikusan pozícionálja a csöveket, töltse be az anyagot a csövekbe, melegítse a csövek belsejében és kívül is, lezárja a csöveket, nyomja meg a kódokat, levágja a végeket és a kész csöveket. A töltésmérés pontos a pisztolydugattyú segítségével. A fűtési idő stabil és állítható. A lezárt farok csinosnak és ügyesnek tűnik, a vágás pedig nagyon egyenletes. Ez a gép stabil teljesítményű, és nincs zaj és szennyeződés a gyártás során. A töltőanyaggal érintkező rész kiváló minőségű rozsdamentes SS 304 vagy SS 316 L anyagból készül. A tisztítandó részek egy eltávolítható és könnyen mosható, gyorsan cserélhető eszközből készülnek. Ha egyes anyagok fűtési szigetelést igényelnek, a fűtőtermosztát az adagolóhordón kívülre helyezhető.
Videó megtekintése

Félautomata csőtöltő és tömítőanyag (lineáris típus, 6-12 cső/perc)

A félautomata csőtöltő tömítőgépet elsősorban lágy műanyag csőtöltéshez, tömítéshez és kódoláshoz használják.

Ésszerű szerkezet, funkció, könnyű kezelhetőség, pontos terhelés, zökkenőmentes működés, alacsony zajszint. A PLC programozható vezérlőt a gép programozott működésének biztosítására alkalmazzák, és a folyamat a folyadéktól a nagy viszkozitású folyékony anyagig (pasztáig) a töltésig és a lezárásig a tételszám megjelöléséig (a gyártási dátummal együtt) teljesen automatikus. Ez a töltés. és tömítőberendezések alumínium csövekhez, műanyag csövekhez és összetett csövekhez a kozmetikai, gyógyszer-, élelmiszer-, ragasztó- és egyéb iparágakban, a GMP szabvány követelményeivel összhangban.

Videó megtekintése

Nagy sebességű csőtöltő és tömítőgép (80-120 cső/perc)

Az automata műanyag/lami cső töltő- és tömítőgép egy új, cégünk által önállóan fejlesztett, tervezett és gyártott töltőberendezés, amely külföldi fejlett töltő- és tömítőgép típuson alapul, és a műanyag/lami cső hazai aktuális körülményeivel kombinálva. típus teljesen rozsdamentes acélból készült, alkalmas különféle specifikációjú műanyag/lami cső töltésére és lezárására, maximális sebesség eléri a 120 csövet percenként, a tényleges normál sebesség eléri a 80-120 csövet percenként, változtatható sebesség frekvenciaváltón keresztül. A töltési pontosság 0,5% vagy annál kisebb. A műanyag/lami csövek tömítési módja forró levegős tömítés.

A tubustöltő és -záró gép egy mechanikus eszköz, amelyet különféle termékekkel, például krémekkel, kenőcsökkel, zselékkel és pasztákkal csövek megtöltésére és lezárására használnak. Ezeket a gépeket általában a kozmetikai, gyógyszer- és élelmiszeriparban használják, mivel költséghatékony és hatékony módot biztosítanak a termékek forgalmazásra és értékesítésre történő csomagolására.

Ebben a végső útmutatóban bemutatjuk a különböző típusú csőtöltő- és tömítőgépeket, azok jellemzőit és képességeit, valamint azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni, amikor gépet vásárol vállalkozása számára. Megbeszéljük továbbá az ezeknél a gépeknél alkalmazott különféle töltési és tömítési módszereket, és adunk néhány tippet ezek karbantartásához és hibaelhárításához.

A csőtöltő és tömítő gépek típusai

A piacon többféle csőtöltő és tömítőgép is elérhető, mindegyik saját jellemzőkkel és képességekkel rendelkezik. A leggyakoribb típusok közé tartozik:

 • Félautomata csőtöltő és -záró gépek: Ezek a gépek kézi működtetésűek és kisüzemi gyártásra alkalmasak. Általában olcsóbbak, mint a teljesen automata gépek, és könnyen kezelhetőek, így népszerű választás a kezdő vállalkozások számára.
 • Teljesen automatikus csőtöltő és -záró gépek: Ezek a gépek teljesen automatizáltak és alkalmasak nagyüzemi gyártásra. Ezek jellemzően drágábbak, mint a félautomata gépek, és magasabb szintű kezelői képzést igényelnek. Azonban nagyobb gyártási sebességet, jobb pontosságot és következetességet kínálnak, így jó választás a hatékonyság és termelékenység növelésére törekvő vállalkozások számára.

Jellemzők és képességek

A csőtöltő és -záró gépek többféle méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre, hogy megfeleljenek a különböző vállalkozások igényeinek. A gép vásárlásakor figyelembe veendő legfontosabb jellemzők és képességek közül néhány:

 • Gyártási sebesség: A csőtöltő és -záró gép gyártási sebessége fontos figyelembe veendő tényező, mivel ez határozza meg, hogy a gép milyen gyorsan tudja megtölteni és lezárni a csöveket. A nagyobb termelési sebesség általában drágább, de jó befektetés lehet a hatékonyság és a termelékenység növelésére törekvő vállalkozások számára.
 • Kitöltési pontosság: A tubustöltő és -záró gép töltési pontossága fontos annak biztosításához, hogy minden tubusba a megfelelő mennyiségű terméket adagolják. Egyes gépek súlyérzékelőkkel vagy más precíziós töltőrendszerekkel vannak felszerelve a pontos töltés biztosítása érdekében.
 • Termék kompatibilitás: Különböző csőtöltő és tömítő gépek kompatibilisek a különböző típusú termékekkel, ezért fontos, hogy az adott termékhez megfelelő gépet válasszon. Például egyes gépeket viszkózus termékekkel, például krémekkel és kenőcsökkel való használatra terveztek, míg mások jobban megfelelnek híg folyadékok vagy gélek készítéséhez.
 • A tömítés módja: A tömlő- és tömítőgépek számos módszert alkalmaznak a csövek tömítésére, beleértve a hőzárást, az ultrahangos tömítést és a befűzést. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért fontos, hogy olyan gépet válasszunk, amely az Ön termékének legmegfelelőbb tömítési módszert alkalmazza.
 • Csőméret kompatibilitás: A csőtöltő és -záró gépek különböző méretekben állnak rendelkezésre, hogy a különböző csőméretekhez illeszkedjenek. Fontos, hogy olyan gépet válasszunk, amely kompatibilis a használni kívánt csövek méretével.
 • Könnyű kezelhetőség: Ha még nem ismeri a csőtöltő és -záró gép használatát, fontos, hogy könnyen kezelhető és karbantartható gépet válasszon. Egyes gépek felhasználóbarát felülettel és egyértelmű utasításokkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a kezelők számára a gép használatának elsajátítását.
 • Karbantartás és javitás: Mint minden mechanikus eszköz, a csőtöltő és -záró gépek rendszeres karbantartást igényelnek, és időnként javításra szorulhatnak. Fontos, hogy egy jó hírű gyártótól származó gépet válasszon, amely jó értékesítés utáni támogatást kínál, beleértve a műszaki segítséget és a pótalkatrészeket.
 • Tanúsítás és megfelelőség: A töltendő és lezárandó termék típusától függően előfordulhat, hogy meg kell győződnie arról, hogy a csőtöltő és -záró gép megfelel bizonyos tanúsítási és megfelelőségi szabványoknak. Például a gyógyszer- és élelmiszercsomagolás megkövetelheti, hogy a gépek megfeleljenek bizonyos higiéniai és biztonsági előírásoknak.

Töltési és tömítési módszerek

A csőtöltő és -záró gépek számos módszert alkalmaznak a csövek kitöltésére és lezárására. A leggyakoribb módszerek közé tartozik:

 • Hőzárás: A hőszigetelés egy általános módszer a csövek, különösen a műanyagból vagy laminált anyagokból készült csövek tömítésére. Ez azt jelenti, hogy hőt használnak az anyag összeolvasztására, erős és tartós tömítés létrehozására.
 • Ultrahangos tömítés: Az ultrahangos tömítés nagyfrekvenciás hanghullámokat használ hő és nyomás létrehozására, amelyet a csövek lezárására használnak. Ezt a módszert jellemzően műanyagból vagy laminált anyagokból készült csövek tömítésére használják, és pontosságáról és gyorsaságáról ismert.
 • Menetelés: A befűzés során csavarszerű lezárást hoznak létre a csövön úgy, hogy egy előre kivágott műanyag vagy fém kupakot rányomnak a cső végére. Ezt a módszert gyakran használják műanyagból vagy fémből készült csövek tömítésére, egyszerűségéről és alacsony költségéről ismert.

Tippek a csőtöltő és -záró gépek karbantartásához és hibaelhárításához

A megfelelő karbantartás és hibaelhárítás segíthet abban, hogy csőtöltő- és tömítőgépe hatékonyan és eredményesen működjön. Íme néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani:

 • Kövesse a gyártó által javasolt karbantartási ütemtervet: A legtöbb csőtöltő és -záró géphez tartozik egy ajánlott karbantartási ütemterv, amelyet be kell tartani, hogy a gép a lehető legjobban működjön. Ez magában foglalhatja a tisztítást és a kenést, valamint a kopott vagy sérült alkatrészek cseréjét.
 • Tartsa tisztán a gépet: A megfelelő tisztítás elengedhetetlen ahhoz, hogy a csőtöltő és -záró gép zökkenőmentesen és hatékonyan működjön. Ez magában foglalhatja a töltő- és tömítőállomások, valamint a gép környező területeinek rendszeres tisztítását.
 • Használjon megfelelő típusú kenőanyagot: A megfelelő típusú kenőanyag használata elengedhetetlen ahhoz, hogy gépe mozgó részei zökkenőmentesen és hatékonyan működjenek. Ügyeljen arra, hogy a gyártó által ajánlott kenőanyagot használja, hogy elkerülje a gép károsodását.
 • A problémákat azonnal orvosolja, amint azok előfordulnak: Ha bármilyen problémát észlel a csőtöltő és -záró géppel kapcsolatban, fontos, hogy azokat a lehető leghamarabb orvosolja, hogy elkerülje a további károsodást vagy leállást. Ez magában foglalhatja a gép kézikönyvének tanulmányozását vagy a gyártóval való kapcsolatfelvételt műszaki segítségért.

Következtetés

A tubustöltő és -záró gépek elengedhetetlenek olyan vállalkozások számára, amelyek különféle termékeket, például krémeket, kenőcsöket, zseléket és pasztákat gyártanak és csomagolnak. Ezek a gépek költséghatékony és hatékony módot kínálnak a termékek forgalmazásra és értékesítésre történő csomagolására, és általánosan használják a kozmetikai, gyógyszer- és élelmiszeriparban.

Csőtöltő- és tömítőgép vásárlásakor fontos figyelembe venni a gép típusát, jellemzőit és képességeit, valamint az általa alkalmazott töltési és lezárási módot. A megfelelő karbantartás és hibaelhárítás segíthet abban is, hogy gépe hatékonyan és eredményesen működjön.