A palackfejtő egy olyan gép, amellyel a palackozóiparban palackokat adagolnak a gyártósorokra. Sokféle kivitel létezik, de a rendeltetésük ugyanaz, a cumisüvegek automatikusan nagy sebességgel kiküszöbölik ennek a folyamatnak a költséges, nem hatékony kézi munkáját.

Az AMPACK a palackfejtők teljes sorát gyártja a palackok vagy tárolóedények egyetlen, egyenes és rendezett módon történő szétválogatására, rendszerezésére, tájolására és szállítására, közvetlenül a gyártósorra. Függetlenül attól, hogy a tartály nagy vagy kicsi, a gyártósor gyors vagy lassú, vagy a terméke gyógyszeripari, élelmiszer-, ital-, kozmetikai vagy vegyi termék, az AMPACK kis vagy nagy sebességű palackfejtő rendszerrel rendelkezik a gyártósor hatékonyságának maximalizálásához.

Videó megtekintése

Nagy sebességű Pet Bottle Unscrambler gép

Videó megtekintése

Palackválogató forgótányér etetőasztal gép

Videó megtekintése

Doboz típusú palackválogató gép műanyag palackokhoz

Videó megtekintése

Lineáris automata palackfejtő gép

Megbízható, Kiváló, Unscrambler berendezés

A hatékonyság maximalizálása és a tartályok előkészítése a csomagolási folyamat következő lépésére elengedhetetlen, hogy rendelkezzen egy megbízható műanyag palackkal vagy tartályfejtővel. Az AMPACK kódfejtőjének használatával biztos lehet benne, hogy egy könnyen érthető, könnyen kezelhető és karbantartható unscramblerrel rendelkezik, és emellett évekig problémamentes gyártást biztosít.

Az AMPACK nagy sebességű palackfejtői közé tartozik az alacsony profilú, nagy teljesítményű, helytakarékos, nagy teherbírású és ergonomikus kialakítású modellek, amelyek könnyen integrálhatók a meglévő vagy új berendezésekbe. Ezek az unscramblers automatikusan kiveszik a díszített vagy szűz palackokat véletlenszerű ömlesztve, és szilárdan, sérülés nélkül helyezik el a csomagolósor szállítószalagján a későbbi műveletekhez.

Hogyan működnek a palackfejtők

A palackfejtők véletlenszerű pozícióban kapják a palackokat, mivel a tartályokat véletlenszerűen dobják egy nagy tartályba, amelybe több ezer palack is belefér. Ezután ezeket a palackokat különböző módon kezelik a garattól a gép más részeiig, így addig válogatják őket, amíg nem kap egy álló palackot közvetlenül a szállítószalagon, amely a palacktöltőhöz, majd a kupakológéphez, a címkézőhöz és a töltés többi részéhez megy. vonal.

Ez egy alapvető magyarázat: több ezer palackkialakítás létezik, és minden tartályt elemezni kell ahhoz, hogy a palackfejtő gép megfelelően működjön, figyelembe véve többek között:

Szükséges sebesség

Mivel a palackfejtő a palackozósor elején található, ennek a leggyorsabb gépnek kell lennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy leállás esetén utolérheti a sorban lévő többi töltőberendezést.

A tartály mérete

A folyadéktöltő gépekben a tartály mérete kritikus a gépméret-ajánlás szempontjából; például egy 32 edényes gép percenként 200+ palackot képes megtenni egy 2 unciás palackból, de gallonon csak 10-15 palackot tesz meg percenként. Ezenkívül egy 25 köbméteres garat több ezer 2 oz-os palack befogadására képes, így a gép hosszú ideig üzemelhet kezelő nélkül, de csak néhány tucat gallont tud befogadni, így a megfejtő csak néhány percig tud működni, mielőtt a garat megérkezett. hogy újra megteljen.

Tervezési jellemzők

A konténer minden egyes tervezési jellemzője kihívást jelenthet a visszakódolási folyamat bármely részén; lehet túl puha, bordák, amelyek károsítják az edényt, méretben nehezen tájolható (A palack átmérője és magassága hasonló), vezetők az üvegen, amelyek megfogják a horgot, többek között.

Telepítési hely

Nagyon sok gyártósor indul palackfejtő nélkül, és a hozzáadásának lehetőségét vizsgálva nincs megfelelő hely a folyadéktöltő sorra helyezni, mivel ezek a gépek általában a legnagyobb gyártósorokon vannak. Általában a folyékony töltő- vagy portöltő gép elé helyezik. Egyes ügyfelek a kódfejtő gépet közvetlenül a címkézőgép elé is telepítik, amikor célszerű a tartályokat a folyadéktöltő előtt felcímkézni.

Anyag

A tartályok anyaga, a jelölés és a karcolás lehetősége, a törékenység, a minőségi problémák néhány olyan kihívás, amellyel a gépeink megfelelően működnek, a pet palackok speciális kezelést igényelhetnek, hogy elkerüljék a karcolódást a PET-palack-fejtőn történő válogatás során.

Konténerek tisztítása az unscramblerseken

Levegős öblítést kínálunk az unscramblereinken, de fontos megjegyezni, hogy ezen a rendszeren az ionizált levegővel vagy ionizált levegős öblítéssel végzett tisztítás minimális, a tisztítást igénylő edényekhez külön palacköblítő ajánlott.

Másodlagos tájékozódás

A tartályok gyártósorra történő automatikus adagolásához egyes tartályok másodlagos tájolást igényelnek, hogy a tartályok megfelelő helyzetben legyenek, mielőtt a folyadéktöltő gépekbe vagy csomagolóberendezésekbe kerülnének. További tájolásra van szükség, ha a palackfejtőből kilépő palack sok helyen kerül a szállítószalagba; erre példa lehet egy liter motorolaj a középen kívüli nyakkal. Egy tipikus palackfejtőben a tárolóedények a nem szimmetrikus tartályokat a nyak előtt vagy a nyak mögött táplálják, ezért a csomagolósor automatizálásához másodlagos tájolást kell hozzáadni.