Az automatikus matricacímkéző gép egy olyan géptípus, amelyet címkék vagy matricák felhordására használnak termékekre vagy csomagolásra egy teljesen automatizált folyamat során. Ezeket a gépeket jellemzően gyártási és csomagolási műveletekben használják a termékek hatékony és pontos címkézésére olyan információkkal, mint a terméknevek, leírások, árak és vonalkódok.

Az automatikus matricacímkéző gépek programozhatók úgy, hogy a címkéket a termék vagy a csomagolás meghatározott helyeire helyezzék fel, és gyakran integrálhatók más gyártóberendezésekkel egy teljesen automatizált gyártósor létrehozásához. Olyan funkciókkal is rendelkezhetnek, mint például címkeérzékelők, amelyek biztosítják a címkék helyes felhelyezését, és képesek lehetnek különböző típusú címkék és csomagolóanyagok kezelésére.

Számos különböző típusú automatikus matricacímkéző gép áll rendelkezésre, beleértve a tekercses címkézőgépeket, amelyek egy tekercs címkekészletről helyezik el a címkéket, és a nyomófúvásos címkézőgépeket, amelyek tömítéssel rögzítik a címkéket a tartályokra vagy más termékekre. Léteznek nyomásérzékeny címkézőgépek is, amelyek ragasztóanyagot használnak a címkék felhordásához, és sleeveing gépek is, amelyek címkéket vagy hüvelyeket helyeznek fel a tartályokra vagy a csomagolásra.

Az automatikus matricacímkéző gépeket számos iparágban használják, beleértve az élelmiszer- és italgyártást, a gyógyszereket, a kozmetikumokat és a háztartási termékeket. Fontos eszközt jelentenek a forgalmazásra és értékesítésre szánt termékek pontos és hatékony címkézéséhez.

Videó megtekintése

Kerek palackos címkéző gép

A kerek palackcímkéző gépet ésszerű gyártási terv alapján tervezték. A címkézési folyamat teljesen automatikus, könnyen kezelhető, nagy kapacitású gyártás, tökéletes címkézési pontosság; Jelentkezés gyógyszer-, vegy-, élelmiszer- és egyéb iparágakban Olyan termékek, amelyek kör alakú tartályos címkézésűek, kódoló berendezést tud ráhelyezni a dátumszám, tételszám nyomtatására.
Videó megtekintése

Kétoldalas címkéző gép

A kétoldalas címkézőgép kerek, lapos, négyzet alakú és más formájú tartályok címkézésére szolgál a napi vegyipar, gyógyszeripar és élelmiszeripar területén. A dátumnyomtatóval dátum és egyéb számok nyomtathatók.
Videó megtekintése

Vízszintes kerek palackcímkéző gép

A berendezés alkalmas különféle álló instabil hengeres tárgyak kerületének vagy félkörének címkézésére. Széles körben használják a kozmetikumokban, élelmiszerekben, gyógyszerekben, napi vegyi anyagokban, elektronikai iparban, játékokban, hardverekben, műanyagiparban és más iparágakban, teljes heti/fél hetes címkézést biztosítanak. Használjon vízszintes sebességváltót, vízszintes címkét, növelje a stabilitást, javítsa a címke hatékonyságát. Egyszerre nyomtathatja a tételszámot és a gyártási dátumot, megvalósíthatja a címkézés és a kódolás integrációját, csökkentheti a csomagolási folyamatot és javíthatja a gyártási hatékonyságot. Alkalmas öntapadó címkéhez, öntapadó fóliához, elektronikus felügyeleti kódhoz, vonalkódhoz, kétdimenziós kódcímkéhez, átlátszó címkéhez stb. A berendezés nagy stabilitással, jó címkéző hatással rendelkezik, nincs buborék, nincs ránc, nagy a címkézési pontosság.

Videó megtekintése

Top lapos címkéző gép

Ez a típusú felületi öntapadó címkézőgép a megfelelő termelési célok és tervezés eléréséhez. A címkézési folyamat automatikus működés, egyszerű működés, gyors gyártási sebesség, egységes címkézési hely, szép, ügyes; A berendezés elsősorban lapos palackok és négyzet alakú palackok automatikus címkézésére alkalmas élelmiszerekben és italokban, gabonában és olajban, gyógyszeriparban, napi vegyiparban és vegyiparban.

Videó megtekintése

Lapozó lapos címkézőgép

Az automatikus címkézőgép mindenféle sík tárgynál használható, sík felületeken, például kártyákon, táskákon, könyveken, formázatlan dobozokon, kartonokon, papíron, tasakon és egy másik csomagolózsákon stb. és egyetlen darabot továbbít a szállítószalagra, hogy megkönnyítse a címkézőgépet, hogy minden matricát a tárgyakra ragasszon, és így csökkentse a kézi lapozás apróságait a címkézés hatékonyságának javítása érdekében. Széles körben használják az élelmiszeriparban, az orvostudományban, a napi vegyiparban, az elektronikai iparban, a fémiparban, a műanyagiparban és más iparágakban. Opcionális dátumkódoló eszközzel rendelkezik, amely dátumkódolást valósít meg a matricákon.

Videó megtekintése

Kerek palack pozicionáló címkéző gép

Ez egy olyan eszköz, amely papírcímketekercseket vagy öntapadó címkéket rögzít palackokhoz, termékekhez vagy előírt csomagoláshoz. A címke hátoldala öntapadós, és rendszeresen a sima hátlapon van elrendezve, amelyet az adagoló vagy a címkézőgép lehúzó mechanizmusa automatikusan lehúzhat.

Alkalmazható az osztálytárgyak körbefutó felületű címkézésére szolgáló palackokhoz, egyetlen szabványt és kettős szabványt ragaszthat, kétszeres távolságot tesz ki a rugalmas beállítás között, például gélvíz kerek palackok, élelmiszer-dobozok, például címkézés, széles körben használják kozmetikumokban, élelmiszerekben, gyógyszerekben, fertőtlenítőszerekben , stb. Kerületi helyzetérzékelő készülékkel felszerelve, amely képes megvalósítani a kör alakú felületi címkézésben megadott helyet. Opcionális szalagnyomtató és spurt a kódgép, a gyártási dátum és a tételszám a címkére nyomtatva, integrálja a címke - kódot.

Videó megtekintése

Forgó nagy sebességű pozícionáló címkézőgép

A címkéző berendezés a kerek palackok címkézésére szolgál az iparban, például élelmiszerek, olajok, gyógyszerek, borok, kozmetikumok és így tovább. Az elegáns kialakítású gépet könnyen kezelheti és karbantarthatja a hétköznapi dolgozó, akinek nincs szüksége speciális képzésre ennek a gépnek a kezeléséhez. Csak egy egyszerű beállítást kell végrehajtania egy másik termék előállításához, ha ki akarja cserélni a különböző típusú palackcímkéket.

Videó megtekintése

Automata asztali címkézőgép

Az asztali típusú címkézőgép munkaterületet takaríthat meg, de automatikusan és pontosan működik a munkaadatok beállítása és tesztelése után. Az egész gép S304 rozsdamentes acélt és eloxált alumíniumötvözetet használ, magas korrózióállósággal és soha nem rozsdásodással. Széles körben használják az italgyártásban, az egészségügyben, az élelmiszeriparban, az orvostudományban, a napi vegyiparban és a könnyűiparban. (Megjegyzés: gépünk testreszabható az Ön igényei szerint)

Az automatikus matricacímkéző gép egy speciális berendezés, amelyet különféle termékek címkézésére használnak. Ezeket a gépeket általában az élelmiszer- és italiparban, a gyógyszeriparban és a kozmetikai iparban használják palackok, tartályok és egyéb csomagolóanyagok címkézésére.

Számos különböző típusú automatikus matricacímkéző gép áll rendelkezésre a piacon, beleértve a nyomásérzékeny címkézőgépeket, a körbetekerhető címkézőgépeket és a hidegragasztós címkézőgépeket. Minden géptípust úgy terveztek, hogy a címkéket meghatározott módon alkalmazzák, és különböző típusú termékekhez és címkézési alkalmazásokhoz alkalmasak.

Ebben a végső útmutatóban mindent megtalál, amit tudnia kell az automatikus matricacímkéző gépekről, beleértve a működésüket, a különböző típusú gépeket, valamint azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja a vállalkozása számára megfelelő gépet.

Hogyan működnek az automatikus matricacímkéző gépek?

Az automatikus matricacímkéző gépeket arra tervezték, hogy címkéket helyezzenek fel különféle termékekre, beleértve a palackokat, tartályokat, dobozokat és egyéb csomagolóanyagokat. Ezek a gépek általában a három fő címkézési módszer egyikével működnek: nyomásérzékeny címkézés, körbetekerhető címkézés vagy hidegragasztós címkézés.

A nyomásérzékeny címkézőgépek öntapadó címkék tekercset használnak, amelyeket nyomással helyeznek fel a termékre. A címkéket általában hevederek vagy szállítószalagok segítségével vezetik át a gépen, majd egy címkézőfej segítségével rányomják a termékre. Ez a fajta gép alkalmas termékek széles körének címkézésére, beleértve a palackokat, tartályokat és dobozokat.

Tekerje körbe a címkézőgépeket, ahogy a neve is sugallja, ragasszon fel címkéket a termék kerületére. Ezeket a gépeket általában hengeres termékek, például palackok és dobozok címkézésére használják. A címkéket hevederek vagy szállítószalagok segítségével vezetik át a gépen, majd egy görgőkészlet segítségével a termék köré tekerik.

A hidegen ragasztós címkézőgépek egy tekercs papírcímkét használnak, amelyet vízbázisú ragasztóréteggel vonnak be. A címkéket hevederek vagy szállítószalagok segítségével vezetik át a gépen, majd egy címkézőfej segítségével a termékre helyezik fel. A ragasztót a nedvesség aktiválja, ezért a felcímkézett terméket hagyni kell megszáradni, mielőtt becsomagolnák vagy kiszállítanák.

Az alkalmazott címkézési módszertől függetlenül az automatikus matricacímkéző gépek jellemzően hasonló eljárással működnek. A címkézendő terméket szállítószalaggal vagy más adagoló mechanizmussal adagolják a gépbe. A címkéket ezután egy címkézőfej vagy más címkéző mechanizmus segítségével helyezik fel a termékre. A címke felhelyezése után a címkézett terméket a csomagolásra vagy a szállítási területre szállítják.

Az automatikus matricacímkéző gépek típusai

Számos különböző típusú automatikus matricacímkéző gép érhető el a piacon, amelyek mindegyike különböző típusú termékekhez és címkézési alkalmazásokhoz alkalmas. A leggyakoribb géptípusok közé tartozik:

Nyomásérzékeny címkézőgépek: Ezek a gépek alkalmasak öntapadó címkék felhordására termékek széles körére, beleértve a palackokat, tartályokat és dobozokat.

Tekerje körbe a címkézőgépeket: Ezeket a gépeket úgy tervezték, hogy címkéket helyezzenek el hengeres termékek, például palackok és dobozok kerületén.

Hideg ragasztós címkéző gépek: Ezek a gépek vízbázisú ragasztóval bevont papírcímketekercset használnak, amelyet címkézőfej segítségével visznek fel a termékre.

Inline címkéző gépek: Ezeket a gépeket úgy tervezték, hogy címkéket helyezzenek el a termékeken, miközben azok a gyártósoron mozognak.

Rotációs címkézőgépek: Ezek a gépek egy sor görgőt használnak a címkék felhordására a termékekre, amint azok áthaladnak a gépen.

Félautomata címkéző gépek: Ezeket a gépeket egy emberi kezelő üzemelteti, aki kézzel adagolja a terméket a gépbe, és elhelyezi a címkézés céljából. Ezek a gépek általában olcsóbbak, mint a teljesen automata gépek, de több kézi munkát igényelnek, és nem alkalmasak nagy volumenű gyártásra.

Teljesen automatikus címkézőgépek: Ezek a gépek teljesen automatizáltak, és nem igényelnek emberi kezelőt. Nagy volumenű gyártásra alkalmasak, de általában drágábbak, mint a félautomata gépek.

Az automatikus matricacímkéző gép kiválasztásakor fontos figyelembe venni vállalkozása speciális igényeit. A figyelembe veendő tényezők közé tartozik a címkézendő termékek típusa, a termelés mennyisége és a költségvetés. Fontos figyelembe venni a gyártó létesítmény méretét és elrendezését is, mivel egyes gépek jobban megfelelnek bizonyos típusú környezeteknek.

Főbb szempontok az automatikus matricacímkéző gép kiválasztásához

Számos kulcsfontosságú szempontot kell figyelembe vennie, amikor automata matricacímkéző gépet választ vállalkozása számára. Ezek tartalmazzák:

A címkézési módszer típusa: Amint fentebb említettük, számos különböző típusú címkézési módszer áll rendelkezésre, beleértve a nyomásérzékeny címkézést, a körbetekerhető címkézést és a hidegragasztós címkézést. Válasszon egy olyan gépet, amely megfelel a használni kívánt címkék típusának és a címkézendő termékeknek.

Termelési mennyiség: Vegye figyelembe, hogy mekkora termelési mennyiségre van szüksége a gépnek. Ha nagy mennyiségű terméket kell címkézni, akkor fejlettebb és drágább gépre lehet szüksége. Másrészt, ha alacsonyabb a termelési volumen, akkor lehet, hogy meg lehet boldogulni egy egyszerűbb és olcsóbb géppel.

A termék mérete és formája: Vegye figyelembe a címkézendő termékek méretét és alakját. Egyes gépek jobban megfelelnek bizonyos típusú termékek, például hengeres palackok vagy lapos tartályok címkézésére.

A címkézés pontossága: Válasszon olyan gépet, amely képes pontosan és következetesen felhelyezni a címkéket. Ha a címkéket nem megfelelően alkalmazzák, az minőségi problémákhoz és vásárlói panaszokhoz vezethet.

Sebesség: Vegye figyelembe a gép sebességét, valamint a gyártósor sebességét. Lehet, hogy egy gyorsabb gép drágább, de hosszú távon segíthet a hatékonyság növelésében és a költségek csökkentésében.

Karbantartás és javitás: Válasszon egy könnyen karbantartható és javítható gépet, mert ezzel csökkenthető az állásidő és növelhető az általános hatékonyság.

Ár: A címkézőgép kiválasztásakor vegye figyelembe a költségvetését. A felső kategóriás gépek fejlettebb funkciókkal rendelkeznek, és alkalmasabbak nagy mennyiségű gyártásra, de lehet, hogy drágábbak is.

Következtetés

Az automatikus matricacímkéző gép egy speciális berendezés, amelyet különféle termékek címkézésére használnak. Számos különböző típusú automatikus matricacímkéző gép áll rendelkezésre, beleértve a nyomásérzékeny címkézőgépeket, a körbetekerhető címkézőgépeket és a hidegragasztós címkézőgépeket. A címkézőgép kiválasztásakor fontos figyelembe venni vállalkozása speciális igényeit, beleértve a címkézendő termékek típusát, a termelés mennyiségét és a költségvetést. Ezeket a tényezőket figyelembe véve kiválaszthatja vállalkozása számára a megfelelő gépet, és javíthatja a hatékonyságot és a termelékenységet.